Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie over Cajeputi

naar overzicht oliën >>>

  Nederlandse naam botanische naam
       
Cajeputi etherische olie - productspecificatie / analyse

analyse Witte Cajeputi

1. product

chargenr. E1275 / 2801
productnaam Cajeputi olie
land van herkomst Maleisië
INCI naam Melaleuca cajeputi
botanische naam Melaleuca leucadendron
synoniemen Oleum Cajeputi, Cajeputi aetheroleum, Essence de Cajeput, Oil of Cajeput
farmacopoea PBC

2. eigenschappen

kleur helder bleekgroen
geur aangenaam Kamferachtig
smaak brandend dan koelend
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie bladeren

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% 1 ml ist in 2 ml klar löslich
mischbar mit  fetten und ätherische Öle
relative Dichte20°C 0,9160
Brechungsindex20°C 1,4665
optische Drehung20°C -2,2°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus 0,7
alk. und sauer reag. Subst.  
Gehalt an 1,8 Cineol 63%
Verseifungszahl  
Jodzahl  
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Flampunkt 50° C
wasserlösliche Anteile  
Erstarrungspunkt  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Haltbarkeit ab Ld. 24 Monate
Haltbarkeit unter Inertgas 36-48 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt

4. analyse gaschromatogram

3,3261% alpha-Pinen  
2,6278% Camphen  
0,9077% beta-Pinen  
10,9238% Limonen  
63,4514% 1.8 Cineol  
1,8920% Dipenten  
1,5661% beta-Caryophyllen  
9,2288% alpha-Terpineol  




Cajeputi etherische olie bestellen

 

     

prijslijst grootverpakkingen

vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analyseCajeputi.htm - laatste wijziging zondag 31 augustus 2009