Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie over Kassia

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
     
Kassia etherische olie - productspecificatie
op dit moment geen complete analyse beschikbaar

1. product

chargenr. E1340 / 2812 / La
productnaam Cassia olie
land van herkomst China
INCI naam Cinnamomum cassia oil
botanische naam Cinnamomum aromaticum
synoniem Oleum cinnamomi - Cassiae
farmacopoea Ph. Eur-5.00

2. eigenschappen

kleur helder bruin
geur karakteristiek kaneelachtig
smaak aromatisch, brandend
noot hartnoot
element vuur - aarde
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie schors

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% löslich. helder
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 1,055
Brechungsindex20°C 1,6061
optische Drehung20°C -0,2°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus 1 max. 8
alk. und sauer reag. Subst.  
Terpenkohlenwasserstoffe  
Verseifungszahl  
Jodzahl  
Frei Alkohol  
fette Öle  
verharzte äther. Öle entspricht DAB
Flampunkt ° C
wasserlösliche Anteile  
Erstarrungspunkt  
Dimethylsulfid entspricht DAB
Menthofuran entspricht DAB
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 24 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt

4. analyse gaschromatogram

% Limonen  
% 1,8 Cineol  
% Menthon  
% 3-Octanol  
% ß Cariophyllen  
% Dihydrocarveyllacetat  
% Dihydrocarvon  
% L-Carvon  
% Sonstige  




Kassia etherische olie bestellen

     

prijslijst grootverpakkingen

vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
analysetholie/analyseKassia.htm - laatste wijziging donderdag 05 maart 2009