Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Japanse Munt

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
       
Japanse Munt etherische olie - productspecificatie
op dit moment geen analyse beschikbaar

1. product

chargenr. E1665 / 2807
productnaam Japanse Muntolie
land van herkomst China
INCI naam Mentha arvensis
botanische naam Mentha arvensis var. piperascens
synoniem Oleum Menthae arvensis
farmacopoea EB6

2. eigenschappen

kleur kleurloos
geur Pepermuntachtig
smaak scherp, menthol
consistentie helder vloeibaar
bereiding stoomdestillatie bloeiend kruid

3. reinheid

löslich in Ethanol 70 vol% 1 ml ist in 8 ml klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0.8933
Brechungsindex20°C 1,4615
optische Drehung20°C -20,8°
Farbe Gardner  
Säurezahl <1
alk. und sauer reag. Subst.  
Terpenkohlenwasserstoffe max. 10
Verseifungszahl  
Jodzahl  
Frei Alkohol 50,7%
Esterzahl  
alk. und sauer reag. Subst.  
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
nichtfl. Anteile  
verharzte äther. Öle entspricht DAB
wasserlösliche Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Flampunkt 85° C
Erstarrungspunkt  
Haltbarkeit ab Ld. 22 Monate
Haltbarkeit unter Inertgas 50 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt

4. analyse gaschromatogram

3,7% Limonen  
0,3% Cineol  
22,8% Menthon  
0,1% Menthofuran  
9,1% Isomenthon  
3,2% Methylacetat  
4,8% Neomenthol  
49,6% L-Menthol  
1,8% Pulegon  
<0,1% Carvon  
4.,5% Sonstige  

 




Japanse Munt etherische olie bestellen

 

     

prijslijst grootverpakkingen

vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/japansemunt.htm - laatste wijziging vrijdag 05 september 2009