Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Valeriaan

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
       
Valeriaan etherische olie - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E0595 / 2808 / Na
productnaam Valeriaan olie
land van herkomst Europa
INCI naam Valeriana officinalis
botanische naam Valeriana officinalis
synoniem Oleum Valeriana
farmacopoea  

2. eigenschappen

kleur klar, gelblich bis bräunlich
geur charakteristisch
smaak  
consistentie flüssig
bereiding stoomdestillatie uit wortels

3. reinheid

löslich in Ethanol 80 vol% 1:3 v/v klar bis opaleszent löslich
mischbar mit  fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,960
Brechungsindex20°C 1,4760
optische Drehung20°C -15°
Farbe Gardner  
Säurezahl 10,0
alk. und sauer reag. Subst.  
Esterzahl 100
Verseifungszahl  
Jodzahl  
Freie Alkohol  
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Flammpunkt ° C
wasserlösliche Anteile  
Erstarrungspunkt  
Haltbarkeit ab Ld. 18 Monate
Haltbarkeit unter Inertgas 36 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt

4. analyse gaschromatogram

3,2001% a-Pinen  
9,2624% Camphene  
2,2475% b-Pinen  
4,7027% Limonen  
0,4556% b-Phellandren  
0,2710% g-Terpinen  
18,6727% Bornylacatat  
3,4224% Caryophyllen  
2,3702% d-Cadinen  
0,9170% Azulen  
4,8155% a-Terpineol  
1,3182% b-Sitosterol  
0,2891% Borneol  
8,1675% Bornylvalerianat  
23,2393% Valepotriate  
1,4574% Valerone  
5,2340% Valtrate  
0,9101% p-Cumarin  




Valeriaan etherische olie bestellen

     

prijslijst grootverpakkingen

vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseValeriaan.htm - laatste wijziging zondag 30 november 2009